Dne 30. 10. 2013 došlo k projednání návrhu zaměstnavatele v oblasti dělených směn jejich přerušení a podmínek práce pracovníka dozoru. Byl navržen postup uznávání nároku na poskytování KOP v případě změn zaměstnavatele. V obou případech byla po diskusi shoda. Tímto došlo ke konečnému souhlasu ustanovení o nepřetržitém odpočinku v týdnu, přípravných dobách, opravách služebních předpisů, dohodách o provedení práce, přestávkách na jídlo a oddech.

Dospělo se také k dohodě o navýšení příplatku za domácí pohotovost, zvýšení odměny za práci nad volnou hloubkou a ve výškách a za práci s motorovými pilami, křovonořezi, ručními podbíječkami a zatáčečkami.

Uzavřela se celá kapitola poskytování KOP včetně definice profesí u kterých vzniká nárok v roce 2014. Jedná se stejné profese jako v roce 2013.

Zaměstnavatel informoval o již vyhlášeném výběrovém na poskytovatele KOP v roce 2014, byl předán návrh Zásad pro tvorbu a hospodaření s FKSP na rok 2014 a seznámil OC se zásadními změnami včetně nutné podmínky uzavření Zásad FKSP  ještě v roce 2013.