První jednání Výkonného výboru ADP v roce 2014 se uskutečnilo v sídle GŘ SŽDC. Na programu byla problematika schválení Rozpočtu a Zásad hospodaření na rok 2014, kde po konstruktivní diskusi přítomných bylo dosaženo shody. Další body jednání byly věnovány problematice chodu odborové organizace (vzdělávání funkcionářů, informace o vývoji stavu členské základny, plán akcí z C-FKSP, připravované aktualizaci rámcové pojistné smlouvy pro členy nebo harmonogram služebních cest v I. čtvrtletí 2014). Byla diskutována problematika účasti zástupců ADP v jednotlivých pracovních komisích u SŽDC. 

V průběhu jednání se dostavil zástupce zaměstnavatele Ř O10 - Ing. Koucký, který zodpověděl veškeré otázky členů Výkonného výboru. Od měsíce února započne realizace prvních KOP pro zaměstnance SŽDC v letošním roce. Poskytovatel na základě smlouvy bude realizovat KOP v těchto lokalitách (Kúpele Lúčky, Rájecké Teplice, Teplice nad Bečvou, Lázně Jeseník). Ředitel odboru personálního dále pohovořil o nutnosti změny Zásad FKSP, aby bylo možné čerpat příspěvek na rekreaci pro rodinného příslušníka v případě, že se bude účastnit jako doprovod zaměstnance na KOP. Další informace se týkala veřejné zakázky na posuzování pracovišť, konkrétně harmonogramu plánovaných setkání s dodavatelem o průběhu realizace zakázky. Ing. Koucký sdělil, že v měsíci lednu bude svolána pracovní komise k dané problematice. Otázka zahájení jednání o změně odměňování v rámci řízení provozu a infrastruktury je ve fázi přípravy materiálu návrhu k projednání jednotlivých OC a následně se uskuteční série společných jednání o finální podobě dokumentu, aby bylo možné splnit závazný termín (31. 3. 2014).

Vzdělávací program (školení asertivity a komunikace) bude probíhat i v letošním roce, neboť ohlasy na pilotní projekt byly kladně hodnocené. Pokračují práce na předpise Zam1 a implementaci Směrnice č. 15 včetně příloh pro segmenty řízení provozu a infrastruktury. Vznesené návrhy ze strany ADP k řešení problematiky děčínského uzlu jsou v současné době v jednání zainteresovaných stran (OŘ Ústí nad Labem, CDP Praha a úsek NŘP). Změna ve vystrojování zaměstnanců řízení provozu (v první fázi CDP Přerov) se uskuteční po konsensu pracovní komise, která je v gesci odboru nákupu veřejných zakázek. Ing. Koucký na závěr svého jednání pohovořil o vývoji projektu TOP 30, který je realizován.